Bankadan kredi çekecek vatandaşlara iyi haber!

yazar:

kategori:

Bankalardan ihtiyaç ve konut kredisi çekecek vatandaşlara müjde. Artık bankaların istediği hayat sigortasını vatandaşlar, istedikleri şirketten daha ucuza yaptırıp maliyeti düşürebilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü  Türkiye’nin en büyük bankasına verdiği para ve sigorta acentalığı durdurma cezası, bankadan kredi çekecek vatandaşların maliyetini düşürmesine neden olacak. 
Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü Akbank’a verdiği ceza sigorta kanununun 32 maddesini yeniden gündeme getirdi. 
Bu maddeye göre, bankalardan kredi çekecek vatandaşlar sigorta poliçesini istediği şirketten kesme hakkı bulunuyor. Ancak bazı bankalar daha fazla kazanç amacıyla kendi anlaştığı sigorta şirketinden kesiyordu. Bu da farklı sigorta şirketinden 100 liraya yapılacak sigortanın maliyetini 500 liraya kadar yükseltiyordu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü bankalara yaptığı denetim ve cezadan sonra vatandaşlara sigorta konusunda seçme hakkı verilecek
32 MADDE NE DİYOR
Sigortacılık kanununun 32 maddesi şöyle diyor: Kişilerin sigorta şirketi seçme hakkı sınırlandırılamaz.
Bu maddeye göre, kredi çekmeye giden vatandaşlar, aynı bankadan sigorta yaptırmak zorunda değil. Özellikle kamu bankalarının sigorta acentaları çok daha ucuza poliçe kesiyor.