Yapı Kredi Bankası’na dev ceza

yazar:

kategori:

Akbank’a 97.4 milyon liralık cezadan sonbar bir büyük ceza da Koç Grubu’nun bankası Yapı Kredi’ye geldi. Yapı Kredi Bankası 187.1 milyon lira gibi büyük bir ceza aldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından Akbank’tan sonra bir ceza da Yapı Kredi Bankası’na verildi. Yapı Kredi Bankası’na da aynı kanuna yani Sigortacılık kanunu’nun 32 maddesine göre ceza verilirken, bu cezanın çok daha büyük olması dikkat çekti. Yapı Kredi Bankası’na müşterilerine sigorta seçme hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 187.1 milyon lira para cezası verildi.
Yapı Kredi Bankası bu cezayı KAP’a bildirdi.
32 MADDE NE DİYOR?
Sigorta Kanununun 32 maddesi, vatandaşların sigorta şirketi seçme özgürlüğünün engellenemiyeceğini bhükmediyor. Ancak bankalar, kredi kullanımında kendi sigorta şirketi üzerinden poliçe kesiyordu.  Bu da bazen vatandaşın daha çok para ödemesine neden oluyor. Örneğin 10 bin liralık hayat sigortasını A bankası 500 liraya yaparken, farklı bir sigorta şirketi 150 liraya yapabiliyor. Bankaların bu konuda seçme hakkını engellediği iddia ediliyor.
BAŞKA BANKALAR DA VAR
Öte yandan başka bankaların da bu tür ceza alabileceği öne sürüldü.