Bankalar artık THU ücretini alamayacak!

yazar:

kategori:

Hazırlanan yeni yasa ile bankalar vatandaşlardan ve işletmelerden bir çok masrafı alamayacak. Bazılarına ise sınırlama getirilecek. Dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan THU ücreti ise yasaklanacak.
Bankaların vatandaşlardan ve işletmelerden aldığı masraf ve komisyonlara yeni yasa ile sınırlama getiriliyor. Bazıları ise tamamen yasaklanacak. Yasa ile yasaklanması beklenen masraflardan biri de bankacılar tarafından THÜ olarak adlandırılan ücret. Yani Kredi Teklifinizi Hazırladım Ücreti alınamıyacak.
Geçtiğimiz yıl Milliyet Gazetesi’nden Kadife Şahin’in gündeme getirdiği masraf bankalar tarafından halen alınıyor. Küçük esnaf ve işletmeler bankalardan kredi almak için başvurduğunda kendisine sunulan teklifin ücreti alınıyor. Yani 20 bin lira kredi için ne kadar faiz ve masraf ödeyeceğinizi sormanız dahi bankalarda bir ücrete tabii tutuluyor.
Yeni düzenleme ile Merkez Bankası bankaların aldığı çok sayıda masrafı ortadan kaldırıyor. 
BİREYSELDE SORUN YOK!
Yasa ile ilgili olarak Paramedya.com.tr’ye bilgi veren eski bir bankacı, bireysel müşteri tarafından bir sorun olmadığı en büyük sorunu kobi ve işletme tarafında görüldüğünü söyledi.Söz konusu yetkili,  işletmelerin kredi çekimişde en az 4 komisyon ve masraf ödemesine rağmen, bir de limit tahsis ücreti , limit tahsis sigortası ve dönemsel komisyon gibi dünyanın hiç bir ülke bankacılık sisteminde olmayan masrafları aldıklarını ifade etti.