Ak Sigorta’dan Akbank çalışanlarına anlamlı hediye!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinden Ak Sigorta, 15 gün kapatma cezası alan acentası Akbank’ın tüm çalışanlarına çikolata yolladı.
Aksigorta sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda Avrupa’nın da sayılı büyük ve güçlü sigorta şirketlerinden. Bu şirketin Türkiye’deki en büyük acentası ise Akbank. Bu banka geçtiğimiz ay, sigorta kanunun 32 maddesi gereği para ve 15 gün faaliyet durdudma cezası aldı. 
Faaliyet durdurma cezası bugün sona erdi. Bu süre içerisinde hiç poliçe kesemeyen Akbank çalışanlarına bu sabahtan itibaren Aksigorta tarafından güzel bir süpriz yapıldı.
Tüm Akbank çalışanlarına bir kutu çikolata ile birlikte ilginç de bir not gönderildi.
Söz konusu notta “Seni Özledik! Sayılı gün çabuk geçti tam de Sevgililer Günü’nde ayrılığımız bitti… Sensiz geçen günlerde Hayata devam etmek inan çok zordu. Sonuçta biz hep birbirimizi tamamlayan bir ikili olduk. Artık kavuştuğumuza göre, bizi mutlu sağlıklı ve dört dörtlük günler bekliyor. Sevgililer Günü’n Kutlu olsun!“yazıyordu.
ESPİRİLİ MESAJ
Ak Sigorta’nın, sadece Akbank çalışanlarının anlayacağı bu notla ilginç mesaj verdiği öne sürüldü. Akbank çalışanları tarafından tebessüm ile karşılanan mesajın kırmızı ve koyu puntolarda gizli olduğu belirtiliyor. İddialara göre, kırmızı harflerde şu mesajlar veriliyor:
-Hayata Devam (HDS adı verilen Hayata devam Sigortası)
-Tamamlayan (Tamamlayıcı sağlık sigortası)
-Sağlıklı (Sağlık sigortası)
-Dört dörtlük (hayat sigortası)
NE CEZASI ALMIŞTI?
Aksigorta’nın en büyük acentası durumunda olan Akbank’ın faaliyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından 15 gün süreyle durdurulmuştu. Akbank’a bu ceza  sigortacılık kanununun 32.maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırılığı nedeniyle verilmişti.
Söz konusu 32 madde şöyle:
“Kişilerin sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamaz!” söz konusu cezanın bu maddeden verildiği belirtiliyor  Bazı bankalar yasanın dışına çıkarak poliçeyi kendi acentasından kesmeye zorluyor. Bu diğer bankalar içinde emsal bir karar niteliği taşıyor. 
Yetkililer, vatandaşların sigortayı istediği şirketten yapabileceğini zorlayan banka ve sigorta şirketlerine ceza uygulanacağını bildirdiler.