Ünlü ekonomist uyandı: Küresel Kriz Türkiye’ yi vuracak!

yazar:

kategori:

Ekonomist Mahfi Egilmez, dünyanın büyük bir küresel kriz yaşadığını belirterek, ” Türkiye ekonomisi de küresel krizin bu aşamasından ciddi biçimde etkilenecek. Türkiye için net olarak olumlu görünen tek gelişme petrol fiyatlarındaki düşüştür. “dedi,
 
Ekonomist Mahfi Egilmez, kendi blogunda dünyada yaşanan krizi kaleme aldı.  Mahfi Egilmez, küresel krizin Türkiye’yi ciddi bir şekilde olumsuz etkileyeceğini de belirterek, ülkemizle ilgili şunları yazdı:
Ortaya Çıkan Durum ve Türkiye Ekonomisi
Türkiye ekonomisi, yıllardan beri ekonomideki sıkıntılara faiz, swap, kura müdahale, zorunlu karşılıklar gibi geçici araçlarla müdahale etti. 2001 krizindeki birkaç adım hariç yapısal reformlara girmedi. Girildiği açıklanan yapısal reformlar ise ya yapısal reform değildi ya da daha kötüsü yapıyı daha da bozucu önlemlerdi. O nedenle Türkiye ekonomisi de küresel krizin bu aşamasından ciddi biçimde etkilenecek. Türkiye için net olarak olumlu görünen tek gelişme petrol fiyatlarındaki düşüştür.
Aşağıdaki tablo Türkiye ekonomisinde, küresel krizin bu aşamasında neler olabileceğini açıklamaya çalıştığım bir tahminler tablosu. Bu tablo aslında yalnızca Türkiye ile ilgili değil bütün ekonomilerle ilgili bir tahminler seti. Bazı değişikliklerle bütün dünyaya uygulanabileceğini düşünüyorum.
NASIL ETKİLEYECEK?


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN