Yapı Kredi’ de kıyafet serbest!

yazar:

kategori:

Yapı Kredi Bankası korona virüsü nedeniyle  personellerini dönüşümlü olarak evde çalıştırırken, şube çalışanlarına ise kıyafeti serbest bıraktı.
Yapı Kredi Bankası korona virüs nedeniyle gerek müşteri gerekse personel sağlığı için bir dizi tedbirleri hayata geçirdi. 
Virüsün duyulması ile birlikte şubelerde tedbirlerini arttıran banka, şimdi de  personele serbest kıyafet uygulama getirdi. Alınan karara göre, şube ve genel müdürlük çalışanları kıyafet konusunda esnek davranacak. 
İşte Yapı Kredi Bankası’nın aldığı tedbirler:
Yapı Kredi çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığı için bir dizi önlemi hayata geçirdi. İşte o tedbirler:
Tüm süreci dikkatli ve titiz şekilde yöneten, her aşamada detaylı bir şekilde planlanmış uygulamaları devreye alan Yapı Kredi, şimdiye kadar, düzenli bilgilendirme ve iletişim, tüm çalışma alanları (ofisler, şubeler ve ATM’ler) ve iklimlendirme için hijyen ve dezenfeksiyon programları, seyahat, etkinlik ve toplantı kuralları, kesintisiz hizmet için çalışanlarımızın uzaktan çalışmasına yönelik altyapı hazırlıkları ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik tedbir ve değişiklikler gibi pek çok konuda kriz yönetim planını devreye aldı.
ÇALIŞANLARA MASKE!
Yapı Kredi’de tüm çalışma alanları ve şubelerde gerekli dezenfeksiyon işlemlerine titizlikle devam ediliyor. Tüm çalışanlar için maske, dezenfektan sıvı ve eldiven gibi gerekli kişisel koruyucu malzemeleri tedarik edildi. Şubelerde ve ana kasalarda para ile teması olan herkesin eldiven ile çalışması zorunlu tutuluyor. Yurt dışına yapılacak tüm iş ve özel seyahatler durduruldu. Hamile, engelli ve kronik hastalığa sahip çalışanlar idari izinli olarak sayılıyor. Bankanın tüm eğitim, etkinlik ve organizasyonları 30 Nisan 2020 tarihine kadar iptal edildi. Tüm müşteri ziyaretleri de durduruldu.
DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMA SİSTEMİ
Tüm toplantıların dijital araçlar kullanılarak uzaktan yapıldığı Yapı Kredi, kesintisiz hizmet için de gerekli tüm personelin uzaktan erişim ile çalışmasına yönelik teknolojik hazırlıklarını tamamlayarak uygulamaya aldı. Buna paralel olarak şubelerde yüzde 50 dönüşümlü çalışma sistemine geçen Yapı Kredi’de ayrıca Genel Müdürlük birimlerindeki çalışanların büyük çoğunluğu da uzaktan çalışmaya başladı.  
ÜCRET ALINMAYACAK
Şubelerde müşteri yoğunluğu ve mesafesini korumak amaçlı uygulamaları da hayata geçiren Yapı Kredi, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerinden yapılacak EFT, havale ve kartsız para yatırma işlemlerinden de bir ay boyunca ücret almayacak.
ÇEKİM LİMİTİ
Tüm şubeleri, Müşteri İletişim Merkezi, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Bankacılığı ve ATM’leri ile 7/24 kesintisiz hizmet vermeyi sürdüren Yapı Kredi, müşterilerinin nakit ihtiyaçları için günlük nakit çekim limitlerini yükseltirken, kredi kartı ile temassız şifresiz ödeme limitini de 250 TL’ye çıkardı.