Sendikadan banka şubeleri kapatılsın çağrısı

yazar:

kategori:

DİSK’e bağlı Bank-Sen, çalışanların sağlığı için banka şubelerinin kapatılmasını istedi.
 
DİSK’e bağlı Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Bank-Sen, yazılı bir açıklama yaparak, korona virüsünün son 20 yılda görülen salgınların çok ötesinde ölümlü vakalara neden olduğunu belirterek, “Banka şubelerinin acil olarak” kapatılmasını istedi.
Bank-Sen açıklaması şöyle:
“Hem halkımızın hem de banka çalışanlarının korona virüsten etkilenmiş olma ihtimali yüksek riskli bir ortam oluşmuştur. Bankalar birtakım önlemler almakla birlikte bu süreçte hem vatandaşların hem de çalışanların sağlığı için yeterli ve hayati önlemleri almamıştır. Oysa ekonomik büyüme için önemli olan ticari ve bireysel kredi hacmi gününden güne daralmaktadır. İş ve işlemlerine devam eden şirketler ve bireysel müşteriler daha ziyade evlerindedir. Alternatif dağıtım kanallarını kullanmaktadır. Buna karşın şubeler maaş ödeme, fatura ödeme, kredi ödeme, vergi ve sigorta ödeme gibi ATM’lerden yapılabilen işlemler için açık tutulmaktadır. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uymayan ve faturasını ödemek isteyen müşterilerimiz emekli Emine teyzemizi polise ihbar etmemiz mi beklenmektedir?
Hem banka hem sigorta işçilerinin sağlığı hem de vatandaşların evde kalın çağrılarına uyması için genel uygulamada banka şubeleri kapatılmalı, İşçi ücretli izine çıkartılmalı”