Bankacıya erken emeklilik Meclis gündeminde!

yazar:

kategori:

Korona virüs sebebiyle en riskli meslekler arasında yer aldığı görülen bankacılık sektörü çalışanlarına erken emeklilik umudu doğdu. 
Korona virüs sebebiyle en riskli meslekler arasında yer aldığı görülen bankacılık sektörü çalışanlarına erken emeklilik umudu doğdu. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, bankacılık sektörü çalışanların yıpranma payı alması ve erkek emeklilik yolu açılması konusunu Meclis gündemine getirdi. 
Aynı zamanda İnsa Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi de olan Aziz Aydınlık,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bankacılık çalışanları için yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.
“Banka Çalışanlarına Yıpranma Payı Verilmeli”başlığı altındaki önergede, “Bu covid-19 nedeniyle bazı şeyleri farketmiş olduk, bugüne kadar bazı durumlar başımaza gelmediği için tecrübe edememiş ve görememiştik. Bu süreçte gördük ki ekonominin ayakta kalabilmesi, çarkın  dönmesi için hayatını riske atan bankacılık çalışanları var.” dedi.
Millet Vekili Aydınlık, bankacılık sektöründe çalışan kişilerin çalışma koşullarında da sıkıntı olduğunu ifade ederek, “Bu konuda hazırlanan iş sağlıgı ve güvenliği çalışmalarına baktığımızda bankacılık faaliyeti yürütenlerin psikososyal ve fiziki anlamda ciddi sıkıntıları var. Sürekli kapalı, havasız ve kalabalık bir ortamda iş yapıyor ve sürekli iş yapmak zorunda oldukları yel milyonlarca insanın elinde gezen para. Bu virüs nedeniyle  aslında hayatlarını ne kadar riske attıklarını  bununla beraber onlar olmadan da hayatımızı devam ettiremiyeceğimizi gördük”diye sektör çalışanlarının sorununu dile getirdi.
KANUN TEKLİFİ HAZIRLANACAK
Öte yandan Milletvekili Aydınlık’ın önümüzdeki günlerde bir yasa teklifi hazırlamayı da düşündüğü belirtiliyor.