Dünyayı şaşırtan banka denetimi

yazar:

kategori:

Türkiye’de yaşanan banka kredi kavgasının bir benzeri de Rusya’da yaşanıyor. Rusya ekonomi bakanı tebdil-i kıyafet ile zordaki bir işadamı gibi kredi istedi. Hiç bir Rus bankasından kredi alamadı. 
Türkiye’di iş dünyası ve ekonomi yönetimi özel bankaları kredi vermemekle suçlarken, buna benzer bir tartışmayı da Rusya yaşıyor. Rusya’da iş dünyası özel bankaları kredi vermemekle suçluyor.  Rusya Ekonomi Bakanı maxim reshetnikov  tebdil-i kıyafet ile özel bankaları dolaşarak, zordaki bir işadamı gibi kredi istedi. İşçilerine maaş ödeyemediğini belirterek, kredi isteyen Ekonomi Bakanı Maxim Reshetnikov girdiği 4 özel bankadan red cevabı aldı. 
Rusya Türkiye’deki KGF’ye benzer bir devlet destekli kredi için özel bankalarla anlaşma yaptı. 24 milyar rublelik paketten yararlanmak isteyenlerin bankalara yönelik şikayetlerinin gelmesi üzerine, bankalarla irtibat kurarak iş adamı gibi kredi istedi.
4 özel banka tarafından devlet ile anlaşma olmasına rağmen kredi talebinin reddedilmesi üzerine söz konusu banka CEO’ları bakanlığa çağrılarak uyarıldı.