Ramazan genelgesi yayınlandı: İşte yeni yasaklar

yazar:

kategori:

Türkiye ramazana korona tehdidi ile giriyor. İç İşleri Bakanlığı ramazan genelgesi yayınladı. İşte yeni yasaklar:
Dünyada koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü yedinci ülke olan Türkiye’de, salgınla mücadele kapsamında ramazan ayına ilişkin yeni tedbirler alındı.
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, bu yıl ramazan ayında vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. 
Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının oluşturacağı yoğunluğa karşı da tedbir alındı. Buna göre fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel siparişler iftardan iki saat önce sonlandırılacak.
Genelge ramazan davulcularının da kapsıyor. Salgın riskini artırması nedeniyle ramazan davulcularının tek tek haneleri dolaşarak bahşiş toplaması yasaklandı. 
Ramazan ayı boyunca türbe ziyaretleri kısıtlanacak. Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak, arife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.
Toplu ulaşımda da yeni düzenleme yapılacak. Genelgeye göre iftar vakitlerinin öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak iftar saatinin en az üç saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının artırılması sağlanacak.