yurtdışı para transferlerine büyük gözaltı

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı Yurt dışına döviz kaçıranlara asla merhametli olmayacağız açıklamasından sonra 1 milyon TL ve üstü karşılığı döviz transferleri yakın izlemeye alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası yaptığı “Yurt dışına döviz kaçıranlara asla merhametli olmayacağız”açıklamasından sonra yurtdışına para transferi  işlemleri yakın incelemeye alındı. 
Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK’ın 1 milyon TL ve üstü karşılığı tüm yurtdışı döviz transferlerini incelediği öne sürüldü. 
Bankaların bu para transferinden sonra söz konusu işlemleri MASAK’a bildirdikleri öğrenildi. Bir üst düzey banka yetkilisi, MASAK’ın bir süredir bu tür transferleri incelediğini ifade etti. 
Son dönemde Türk bankaları üzerinden çok sayıda yurtdışı transferi yapıldığı ve bunların kayıtlarının MASAK tarafından kayıt altına alındığı da belirtiliyor.
AVRUPA ÜLKELERİNDE DE VAR
Söz konusu banka yetkilisi Türkiye’nin bir süre önce devreye soktuğu transfer inceleme işleminin Avrupa’da uzun süredir yapıldığını da dikkat çekti.