Son dakika! Babacan: İş Bankası hisselerine el konulamaz!

yazar:

kategori:

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İş Bankası  hisselerine el konulamıyacağını belirterek,”Bu ülke siyasi kararlarla, keyfi kararlarla  onun bunun malına el koyan bir ülke durumuna düşer.”dedi.
Ali Babacan, gazeteci Cüneyt Özdemir’in youtube kanalında soruları yanıtladı. İş Bankası hisselerine el konulması ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“Biz iktidardaken defalarca önümüze geldi. Baskı da geldi. O zaman inceledik. Hukukçu arkadaşlarımızda inceledi. Hukukçu arkadaşlarımız öyle talimatla iş yapanlardan değildi.  Özgür bağımsız çalışan hukukçular.
Çalıştılar, incelediler ve rapor hazırladılar. Dediler ki bu hisselere el konulması anayasa’ya aykırı. Çünkü burada miras hukuku ve mülkiyet hukukuna dokunmuş oluyorsunuz. Şimdi bir kere buna siyasi sebeplerle dokunursanız bundan böyle mülkiyet hukukuna güvenilmez. Bu ülke siyasi kararlarla, keyfi kararlarla  onun bunun malına el koyan bir ülke durumuna düşer.  Biz bunu açık bir şekilde hazırladık ve rapor olarak bakanlar kuruluna sunduk. Bunun çok yanlış olacağını söyledik ve o dönemde bu yapılmadı. Bu geçmişte iki kez yapılmış. Askeri darbe döneminde. Demek ki güç biraz olunca hemen bu hisselere müdahale hissiyatı oluşuyor. Üçüncüsü inşallah olmaz.”