Fırsatçı bankalardan vatandaşa kur şoku!

yazar:

kategori:

Döviz kurundaki sert hareketler bankaların fırsatçılık yapmasına neden oluyor. Döviz alım ve satımındaki makası iyice açtılar.
Döviz kullarının hızlı hareket ettiği bu günlerde döviz alıp ya da satmak isteyen vatandaşlar bankalardaki kur farkını görünce şok oldu.
Bu sabah bankalarda USD 6.70 ile 6.80 arasında işlem görmeye başladı.  Vatandaş 0,10 gibi anormal bir kur makası olduğunu görünce “bankalar resmen bizim üzerimizden anormal karla yapıyor “ diye isyan etti.  Hesabındaki dövizi bozdurmak isteyen vatandaş “satış 6,80 ise banka niye 6,70’den bozuyor” derken, döviz alacak vatandaş da “kur 6,70 ise banka bana niye 6,80’den satıyor” diye sitem etti. Bankalardaki kur makası ile ilgili yasal düzenleme olmadığı için bankalar keyfi uygulamalara gidebiliyor.
Uzmanlar, “piyasada kur fiyatlamanın oturması için sabah erken saatlerinde makasın anormal açık olmasının normal olduğunu fakat bunu fırsata çevirip döviz alım satımdan kar yapayım anlayışında olan ve vatandaşı mağdur eden bankaların da Hazine ve BDDK tarafından uyarılması gerektiğini”  belirtiyor.