Yapı Kredi’ den vadeli döviz açıklaması geldi

yazar:

kategori:

SON DAKİKA! Dün 10 bin doların altında vadeli döviz mevduatı açmayacağını müşterilerine bildiren Yapı Kredi Bankası’ndan önemli bir açıklama daha geldi:
Yapı Kredi Bankası’nın 10 bin dolar ve altı dövizler için vadeli hesap açmayacağını müşterilerine bildirmesi güncelliğini korurken, banka bir açıklama daha yaptı. 
Yapı Kredi Bankası’ndan konu ile ilgili son dakika açıklaması şöyle:
“Bilindiği üzere, global gelişmelere bağlı olarak, tüm dünyada ve ülkemizde yabancı para cinsinden faiz oranları hızla gerileyerek sıfıra yakın noktaya gelmiş; hatta bazı ülkelerde eksi faiz oranları söz konusu olmuştur. Öte yandan, ülkemizde küçük yatırımcıların birikimleri için TL yatırım araçlarını tercih ettiği de gözlemlenmektedir. 
Tüm bu gelişmeler kapsamında, Bankamızda yabancı para cinsinden vadeli mevduat açılışı için asgari tutar ve vade limitleri* gözden geçirilmiştir. Buna göre, konuyla ilgili müşterilerimize gerekli bilgilendirme de yapılmaktadır.
İlgili uygulama değişikliği, yalnızca belirtilen tutarlar için, yabancı para cinsinden vadeli mevduat hesapları için geçerlidir. Yabancı para cinsinden hesap açmak için, daha önce olduğu gibi, bugün de herhangi bir kısıtlama ya da engel bulunmamaktadır.

* 13 Haziran 2020 tarihinden itibaren, 10.000 USD/EUR tutarın altında vadeli mevduat hesabı açılmayacak; 10.000 – 25.000 USD/EUR arasındaki tutarlar için de vadeli mevduat hesap açılışları 3 ay ve üstü olacak şekilde yapılacaktır. Bu limitleri karşılamayan vadeli mevduatlar, vade tarihleri geldiğinde yenilenmeyerek, vadesiz hesaba aktarılacaktır.