Cağrı Merkezi’nde anket skandalı!

yazar:

kategori:

Aralarında bazı banka ve emeklilik şirketlerinin de bulunduğu çok sayıda şirkete memnuniyet anketi hizmeti veren şirkette büyük skandal. Şirketlerin hizmet ölçümünü çagrı merkezi personeline yaptırıldığı iddia edildi.
Aralarında banka, emeklilik şirketi, gsm operatörleri ve daha onlarce dev şirkete NPS yani Net Tavsiye Skoru hizmeti veren bir cağrı merkezinin müşterilerle yapılması gereken anketleri kendi elamanlarıyla yaptığı öne sürüldü. 
Olayın bazı çalışanların itrazı ve bunun üzerine işten atılmasıyla ortaya çıktığı belirtiliyor.
Müşteri temsilcisi olarak çalışan işçiler, 14 Temmuz tarihinden itibaren çağrı merkezi yöneticilerinin dayatmasıyla, müşteriler yerine çalışanlara yaptırılan ‘NPS anketlerinden’ sorumlu tutularak haksız yere işten atıldıklarını twitter da açıkladılar.
Çağrı merkezi yöneticileri tarafından şirketin ‘imajını’ yükseltmek için kâr ve prim hırsıyla illegal yollardan anket yapmaya zorlandığını iddia eden  müşteri temsilcileri , yaşananları İleri Haber’e şöyle anlattı:.
“3,5 yıldan beri çalıştığım o şirkette, yapılan anketleri bizzat yöneticiler bize yaptırıyor. Hem onlar yapıyor, hem biz yapıyoruz. Müşterilerin yapması gereken anketleri biz yaptık. 3 bin TL, 5 bin TL prim kazandılar. Bizi haksız yere işten çıkardılar. Her yerden engellediler, muhattap almıyorlar”