Reklam Kurulu’ dan takipçilerini kandıran ünlülere ceza yağdı

yazar:

kategori:

Reklam Kurulu takipçilerini kandıran ünlülere de acımadı: No Attack! reklam skandalına toplam 733 bin₺ ceza kesildi!İşte o ünlüler ve aldıkları cezalar:
Geçtiğimiz aylarda No Attack! isimli ürün, piyasada olmamasına rağmen varmış gibi gösterilerek; Ebru Akel, Seda Sayan, Şeyma Subaşı ve Seren Serengil gibi ünlüler tarafından paylaşılmış ve “COVID19 dahil olmak üzere her türlü virüs kaynaklı enfeksiyonlara karşı koruduğu” ve “Kısa sürede iyileşip fayda sağlandığı” gibi dayanaksız iddialara ve sağlık beyanlarına yer veren reklamlara konu olmuştu.
Böyle bir ürünün üretilmediği sonrasında tescil sahibi firma tarafından dile getirilmiş, Tarım Bakanlığı da ürünün üretim izni olmadığını açıklamıştı. Yapılan bu aldatıcı reklamlar ise sosyal medyadaki gizli reklam kirliliğini bir kez daha ortaya koymuştu. Reklam Kurulu işte bu reklamlara ilişkin olarak paylaşım yapan ünlülere toplam 733 bin ₺ ceza keserek; tüketiciyi aldatıcı paylaşım yaptıklarını tasdiklemiş oldu.
İŞTE ÜNLÜLER VE ALDIKLARI CEZA:
Ebru Akel
No Attack” markalı – isimli takviye edici gıda niteliğinde olan ürüne ilişkin olarak, Ebru Akel SANCAK’a ait sosyal medya hesabında (instagram) yayınlanan tanıtımlar.
Buna göre, Ebru Akel SANACAK hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma ve 104.781,00 -TL 6 (Yüzdörtbinyediyüzseksenbir Türk Lirası) idari para cezaları verilmesine karar verildi.
Seda AKGÜL
“No Attack” markalı – isimli takviye edici gıda niteliğinde olan ürüne ilişkin olarak, Seda AKGÜL’E ait sosyal medya hesabında (instagram) yayınlanan tanıtımlar
Buna göre, Seda AKGÜL hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma ve 104.781,00 -TL (Yüzdörtbinyediyüzseksenbir Türk Lirası) idari para cezaları verilmesine karar verildi.
Aysel GÜRSAÇER (Seda SAYAN)
“No Attack” markalı – isimli takviye edici gıda niteliğinde olan ürüne ilişkin olarak, Seda SAYAN’a ait sosyal medya hesabında (instagram) yayınlanan tanıtımlar
Buna göre, Aysel GÜRSAÇER (Seda SAYAN) hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma ve 104.781,00 -TL (Yüzdörtbinyediyüzseksenbir Türk Lirası) idari para cezaları verilmesine karar verilmildi.
Nimet Seray Beklan Sever SÜMBÜL (Seray SEVER)
“No Attack” markalı – isimli takviye edici gıda niteliğinde olan ürüne ilişkin olarak, Seray SVERE’a ait sosyal medya hesabında 10 (instagram) yayınlanan tanıtımlar
Buna göre, Nimet Seray Beklan Sever SÜMBÜL (Seray SEVER) hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma ve 104.781,00 -TL (Yüzdörtbinyediyüzseksenbir Türk Lirası) idari para cezaları verilmesine karar verildi.
Seren SERENGİL
“No Attack” markalı – isimli takviye edici gıda niteliğinde olan ürüne ilişkin olarak, Seren SERENGİL’e ait sosyal medya hesabında (instagram) yayınlanan tanıtımlar
Buna göre, Seren SERENGİL hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma ve 104.781,00 -TL (Yüzdörtbinyediyüzseksenbir Türk Lirası) idari para cezaları verilmesine karar verilmildi.
Şeyma SUBAŞI
“No Attack” markalı – isimli takviye edici gıda niteliğinde olan ürüne ilişkin olarak, Şeyma SUBAŞI’na ait sosyal medya hesabında (instagram) yayınlanan tanıtımlar
Buna göre, Şeyma SUBAŞI hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma ve 104.781,00 -TL (Yüzdörtbinyediyüzseksenbir Türk Lirası) idari para cezaları verilmesine karar verilmildi.