Herkes O Yetkiliyi arıyor?

yazar:

kategori:

İngiliz haber ajansı Reuters’in dün geçtiği haberin yankıları sürüyor. Rezervin 800 milyar metreküp olarak ajansa bilgi veren yetkili manipülasyonla suçlanıyor. Zarar eden borsacılar suç duyrusunda bulunacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün büyük bir müjde açıklayacağını söylemesinden hemen sonra İngiliz haber ajansı Reuters tarafından geçilen bir haber Türkiye’nin gündemine oturdu.İngiliz ajans, bir yetkiliye dayandırarak Karadeniz’de doğal gaz bulunduğunu ve 800 milyar metreküplük bir rezerv olduğunu bildirmişti. 
Bu haberin basında yer almasından hemen sonra borsada Tüpraş, Petkim gibi enerji hisseleri başta olmak üzere sert bir yükseliş yaşanmıştı.
800 ASILSIZ ÇIKTI
Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu rezervi 300 milyar metreküp olarak açıkladı. Bunun üzerine borsa sert bir şekilde düştü ve dövizde yükselmeye başladı. Piyasaların yanlış beklenti ile bozulması ekonomi yönetimini rahatsız etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’dan bazı yetkililerin Reurtes’e bu rahatsızlıklarını bildirdikleri öne sürülüyor.
Öte yandan borsada  enerji hisselerinden ciddi anlamda  zarar eden yatırımcılar SPK’ye suç duyrusunda bulunmayı planlıyorlar.