Dev banka önce yemek parasını kesti şimdi de ücretsiz izine çıkarttı

yazar:

kategori:

Evden çalıştırdığı personelin yemek parasını kesen yerli sermayeli özel banka şimdi de çok sayıda personelini ücretsiz izine çıkartmaya başladı. Bankacılar 1117 TL devletten aylık alacak!
Geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik krizlerde toplu personel çıkartması ile bilinen yerli sermayeli özel bir banka bu kez çok sayıda personelini ücretsiz izine çıkartıyor. Çıkartılan personel sayısı net olarak açıklanmaz iken sayının 500 civarı olduğu öne sürülüyor.  Banka, pazartesi gününden itibaren ücretsiz izine çıkarttığı personellere bildirimde bulundu. Banka gerekçe olarak da 17.04.2020 tarihinde Resmi Gazete’de  yayınlanarak aynı tarihte yürülüğe giren Yeni Koronavirüs Salgının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması hakkındaki  7244 sayılı kanunu gerekçe gösterdi.
Banka, ücretsiz izinin yasal fesih yasakları boyunca süreceğini de bildirdi. 
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALACAK
Yerli sermayeli bankanın personeli 1117 TL Kısa Çalışma Ödeneği alacak! Personel  bu karara tepki göstererek, bu para ile geçinmenin mümkün olmadığını belirtiyorlar.
ÜST YÖNETİME YÜKSEK ÖDEME
Söz konusu banka en son geçen ay yayınlanan 6 aylık bilançosunda üst yönetim ödemlerine yaptığı artış ile gündeme gelmişti.  Banka, üst yönetim ödemelerini rekor seviyede arttırmıştı. Yüzde 39 gibi rekor bir artış yapan banka personeli kriz nedeniyle ücretsiz izine çıkartıyor.
YEMEK PARASINI KESTİ
Türkiye’nin en tanınmış ailesine ait banka nisan ayında pandemi nedeniyle evden çalıştırdıkları personellere yemek parasını keserek vermemişt.