Yabancı sattı banka hisseleri göçtü

yazar:

kategori:

Borsada yerli yatırımcı rekoruna rağmen yabancıların sattığı banka hisselerinde tam bir hüsran yaşandı. Garanti ve Akbank hisseleri  yüzde 40 kaybettirirken, kamular fazla etkilenmedi
Borsada yabancı satışından en çok etkilenen banka hisseleri oldu.  Borsada yerli yatırımcı rekoruna rağmen banka hisseleri yatırımcısına büyük hüsran yaşattı.  Borsa Banka  Endeksi bu yıl% 32 düşerken, Borsa İstanbul Sanayi Endeksi% 17 yükseldi. Bu 2006 yılından bu yana görülen en kötü rakamlar olarak gösteriliyor.
Borsada banka hisselerindeki düşüşün nedeni olarak yabancı satışı gösteriliyor. 
YABANCI SATTI
Yabancı satışlarına bakıldığında en fazla satış Garanti Bankası hisse senedinde olduğunu görüyoruz. Bu hisse senedinde yabancı takası yüzde 48.13 gibi rekor seviyede azaldı. Yine yabancının takas boşalttığı hisselerden biri de Akbank. Bu banka hisse senedi de en çok değer kaybedenler arasında yer alıyor. Yabancı takası Akbank’ta yüzde 44.41 azaldı. Yine İş Bankası’da da yabancı takası tarihi düşüş yaşadı vce 44.28’e geriledi.  YKB İtalyan ortağın ayrılması ile daha çok yabancı satışı geldi ve yüzde 31.76 azaldı.
KAMULARDA YABANCI YOK
Banka hisselerinde ilginç bir durum ise kamu bankalarının durumu oldu. Vakıfbank’ın yabancı payı yüzde 6.81 azalırken,  Halkbank yabancı payı da 6.98 oranında azaldı.
GARANTİ VE AKBANK ÜZDÜ
Borsada yükselişe rağmen yılbaşından bu yana banka hisseleri büyük değer yitirdi. Bu hisseler içerisinde en fazla değer kaybına Garanti Bankası uğradı. Parasını Garanti Bankası hisse senedine yatıranlar yüzde 40 gibi oldukça yüksek rakamda kaybetti. 
Yine bir başka değer kaybı Akbank’ta oldu. Bu bankanın hisse senedi de yüzde 39.9 oranında değer kaybetti.