Karantina sonrası mutluluk oranı arttı, Türkiye Rusya’nın 1 sıra üstünde

yazar:

kategori:

Dünyaca ünlü bir anket şirketinin yaptığı çalışmaya göre, karantina sonrası en mutlu ülkeler arasında Çin, Rusya ve Türkiye yer aldı.
Yapılan son kamuoyu araştırması, Rusya’da karantinanın kaldırılmasıyla birlikte insanların daha mutlu hale geldiğini gösterdi. İpsos adlı şirket tarafından 27 ülkede halkın nabzı ölçülerek hazırlanan mutluluk endeksinde, Rusların “mutluluk oranı” son bir yılda 11 puanlık artışla yüzde 58’e yükseldi.
Konuyu haberleştiren RBC gazetesi, artış değerinin 27 ülke arasında Çin’le birlikte en yükseği olduğuna dikkat çekiyor. Rusya’nın endeks değeri 18’nci sırada. Türkiye yüzde 59’la Rusya’nın bir basamak üstünde yer alıyor. En mutlu ülke ise yüzde 94’le Çin. 
Analistler, halkın mutluluğundaki artışı karantina önlemlerinin kaldırılmasıyla ilişkilendirdi. Gazete anketin ağustos ayı başlarında yapıldığını hatırlatıyor.
İpsos yetkilileri, karantina döneminde insanların kişisel temas ve seyahat özgürlüğü gibi kavramların önemininin daha fazla farkına vardığı görüşünde. Karantinanın kaldırılması ise kaybedilen bu değerlere yeniden kavuşmak demek.
Ankete katılan Rusya vatandaşları kendilerine en çok mutluluk getiren kaynaklar arasında yüzde 59 ile ilk sırada çocuklarını gösteriyor. Partnerler ve hayat arkadaşları yüzde 56 ile ikinci sırada.