Bankacıya Telefon Cezası!

yazar:

kategori:

Avrupa’nın en büyük bankasının Türkiye iştiraki, çok sayıda personelini telefon arama hedefini akrabalarıyla 
tutturduğu için işten kovdu.
Türkiye’de bankacılık sektöründe işten çıkartmalar akıl almaz gerekçelere dayandırıyor. Avrupa’nın en büyük bankalarından birinin Türkiye iştiraki olan bankada çok sayıda kişinin iş akti saçma bir nedenle fesh edildi. 
Alınan bilgiye göre, banka her gün zorunlu olarak 50 müşteriyi arama hedefi verdi. Ancak bazı müşterilerin telefonu açmaması ve tepki göstermesi nedeniyle bazı müşteri temsilcileri, bu sayıyı akraba aramalarıyla tamamladı.
Ancak bu aramaları banka, iş akti fesih için kullandı.
Bu kişilere   önce “istifa et” baskısı uygulandı. 30 kadar personel istifa ederken, istifa etmeyen ve direnen  diğer personeller “sistemi aldattığı” gerekçesiyle teftiş soruşturmasına tabii tutuldu. Bankanın önümüzdeki günlerde 50’ye yakın iş akti fesihe gidebileceği öne sürüldü.
İNSANLAR BIKTI
Bankanın sistemi aldatmakla suçladığı bir personel olayın işten çıkartmak için tamamen bir bahane olduğu belirterek, şunları söyledi:
” Her gün 50 müşteri aranması isteniyor. Haftada 250 kişi ediyor ve artık insanlar bizim telefonlardan bıktı. Bir çok kişi numarayı görünce ya hiç açmıyor, ya da açıp kapatıyor. Verilen hedefin tutması mümkün degil. Bu hedefi bizi kovmak için verdiler”