İş Bankası karını yüzde 38 arttırdı

yazar:

kategori:

Türkiye İş Bankası, Eylül 2020 itibarıyla, aktif büyüklüğünü 2019 yılsonuna göre %27,6 oranında artırarak 597,2 milyar TL’ye yükseltti ve “Türkiye’nin en büyük özel bankası” olma unvanını korudu.
Türkiye İş Bankası, 3. çeyrek bilançosunu açıkladı. Banka, 2020 yılı ilk dokuz ayında 5.184 milyon TL kar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 3.757 milyon TL kar açıklayan banka karını geçen yıla göre % 38 arttı. Banka, 2020 yılı ilk dokuz ayında 5.184 milyon TL kar açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde 3.757 milyon TL kar açıklayan banka karını geçen yıla göre % 38 arttı.
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 9 aylık finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, “Covid-19 salgınının etkisiyle uluslararası ilişkiler, üretim süreçleri, tüketim alışkanlıkları, iş yapış şekilleri önemli ölçüde değişim gösterdi ve dünya ekonomisinde yeni bir faza geçildi. İş Bankası olarak, bu zorlu süreçte sorumluluk almaktan kaçınmadan bütün imkânlarımızı ve kaynaklarımızı Türkiye için tahsis etmeye, maharetimizi ve birikimimizi bu yönde kullanmaya devam ettik. ‘El Birliği ve Devam Destek Paketi’ vasıtasıyla esnafımıza, küçük işletmelerimize, KOBİ’lerimize, çiftçilerimize işe dönüş ve yeniden açılış süreçlerinde destek olduk. Buna ilaveten, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri ile mücadele kapsamında oluşturulan finansman paketi dâhilinde de, salgından etkilenen küçük ve orta ölçekli firmaların finansman ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.