Dolarda şok yükseliş!

yazar:

kategori:

Dolar faiz artırımı öncesi seviyesine geldi. Dolar Almanya ile yaşanan gerginlik ve yabancı çıkışı ile yüzde 4’e yakın yükseldi.
Türkiye Avrupa ile büyük bir gerginlik yaşıyor. Yaşanan bu gerginlik sonrası borsada sert düşüş, dövizde ise büyük bir yükseliş yaşanıyor. Dolar  faiz arttırım öncesi seviyesinin de üzerine çıktı. 1 Dolar saat 17.30 itibariyle 7.900 TL’nin üzerinden işlem görüyor.
Libya’ya silah taşıdığı inanılan Türk kargo gemisinin Avrupa Birliği (AB) askeri heyetine ait Alman güçleri tarafından aranmasını engelledi. Almanya ordusunun sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Hamburg fırkateyninden askerler Türk bandıralı Rosalina-A gemisine gece çıktılar ancak Türkiye’nin karşı çıkmasının ardından geri çekildiler ifadeleri yer aldı. Türkiye ise Rosalina-A’nın gıdadan boyaya kadar çeşitli materyaller taşıdığını ve arama ekibinin Türkiye’nin onayını beklemeyerek uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.
PAYASALAR BOZULDU
Gelişmelerin açıklanmasından hemen sonra piyasalara sert satışlar geldi. Borsa endeksi yüzde 2’ye yakın düşüş kaydederken, dolarda ise yabancı alımları dikkat çekiyor.