Arif’e Ne Oldu?

Arif yerli sermayeli bir bankanın bölge müdürlüğünde satış yönetici. Temiz yüzlü, efendi bir kişilik, sistem tarafından nasıl canavara dönüştürüldü? Remzi Özdemir Arif’i yazıyor:
Arif yılların bankacısı.
Gişeden başlamış, nakit yetkilisi , operasyon yöneticisi derken kendini bölgede satış yöneticisi olarak bulmuş.
Arif’i tanımayan yok eskilerden.
Çok sevilen biriymiş.
Zayıf, ince, uzun, yakışıklı. Temiz yüzlü, çalışkan, disiplinli biri.
Onunla çalışanlar kendini şanslı hisseder, çalışmayanlar gıpta edermiş. İşini ciddiye alan, off demeden işini yapan çalışkan mı çalışkan biriymiş Arif.
Kimseye saygıda kusur ettiği de görülmemiş yıllarca. Müşterilere güler yüzlü , çalışma arkadaşlarına yardımcı, üstlerine saygılı, itaatkarmış. Kime sorsan “ çok iyi biridir “ derlermiş . Operasyoncular içinde bir taneymiş. Bunu farkeden Bölge durur mu ? Yıllarca MİY yapmadığı Arif’i alıp Bölgeye Operasyon, nakit, gişelerin başına getirmişler. 
HER ŞEY BÖLGEDE OLDU
Ne olduysa Bölge’de görev verilince olmuş.
O Arif gitmiş yerine sanki başka bir Arif gelmiş.
Attığı whatsaap mesajlarını okuyanlar gözlerine inanamamışlar. Bu kadar sert mesajları yıllardır tanıdıkları çalışma arkadaşlarına yakıştıramamışlar. Sabah erken , akşam geç saat demeden, özel telefon , iş telefonu demeden yazar da yazarmış Arif. Bölgenin nakitleri , gişeleri canlarından bezmiş , işten soğumuş, bir insan nasıl bu hale gelir diye birbirlerine sorar olmuşlar. Arif asker disiplini ile çalışmasını , emir komuta zincirine tam itaati Bölge’de de sürdürmüş . Emir demir’i keser diyerek ne istedilerse fazlasıyla yapmış, sorgulamaya fırsat bulamamış. Ama bir yandan da sağlığı uyarı vermeye devam ediyormuş. Bünyesi bile bu yaptıklarına isyan ediyormuş . “ Bu sen değilsin Arif! Kendine gel !” diyormuş. Stres Arif’i de içten içe tüketiyormuş … 
Bak Arif kardeş…
Bu sistemo kadar çok Arif gördü ki! Onların hiç biri kalmadı. Kimisi kovuldu, kimisi dayanamayıp istifa etti. Sistem daha nice Arifleri kullanıp attı. Sende aslında bu tür davranışla kendini tek kullanımlık yapıyorsun!
Kullanım ömrün belli. Çünkü sınırları zorluyorsun. Aslında bu sen değilsin! 
Onlar bunu sana yaptırıyor! Dedim ya onlar için tek kullanımlıksın.
Bir süre sonra kullanım ömrün bitecek ve seni atacaklar.
Geride ne mi kalacak?
Onu bana sorma, dıaha önce sistemin kullanıp, attığı senin gibi ariflere sor!
Sana bir abi nasihati, eski güzel Arif ol! Sistemin canavarlaştırdığı Arif değil!
Arif’i yazmaya devam edeceğim!