Dünya şokta! En büyük siber güvenlik şirketi hacklendi!

yazar:

kategori:

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bütün dünyada siber güvenlik hizmeti veren dünyaca ünlü FireEye şirketi, bilgisayar korsanları tarafından hacklendi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük siber güvenlik şirketlerinden biri olan FireEye Salı günü yaptığı açıklamada, bilgisayarlarının siber saldıra uğradığını, çok önemli siber saldırı önleme araçlarının çalındığını bildirdi. FireEye’nin bu açıklaması bütün dünyada şaşkınlık yarattı. Çünkü şirket, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok ülkede devletlere ve dev şirketleri siber güvenlik hizmeti veriyordu. 
FireEye, yeni nesil siber saldırılara karşı dünya çapındaki tüm kuruluş ve devlet kurumları nezdinde gerçek zamanlı tehdit önleme imkanı sunan özel amaçlı, sanal makine bazlı bir güvenlik platformu icat etmiştir. 
FireEye ihlali, CEO Kevin Mandia tarafından yazılan bir açıklama ile duyruldu.
Yapılan açıklamada, bir çok güvenlik aracının da çalındığı belirtilerek, bundan bazı devletlerin siber güvenlik açısından etkilenebileceği ve bunun da bildirildiği kaydedildi.
DEVLETLER GÜVENDE DEĞİL
FireEye’nin hacklenmesi ve bazı siber saldırı ile mücadele yazılımlarının çalınması, bir çok devlet için büyük güvenlik açığı anlamına geliyor. Aralarında devletler, bankalar ve dev şirketler FireEye’den güvenlik hizmeti alıyordu.