Ünlü bankacıdan olay tweet!

yazar:

kategori:

Eski bankacı yeni politikacı Kerim Rota, Hamza Yerlikaya’nın diplomasının sahte çıkması ile ilgili ilginç bir tweet attı.
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi bankacı Kerim Rota, twitter hesabından diploması sahte çıkan Hamza Yerlikaya ile ilgili ilginç bir tweet attı. 

Kerim Rota’nın bu tweetti kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve beğenildi.
Kerim Rota, “Üst düzey eğitimli, 20-30 yıl tecrübeli bankacıları bir telefonla işinden eden, bir daha iş bulamaması için de takip eden BDDK yönetimine, sahte diplomalı banka YK üyesine göz yummak yakışır. ” şeklinde attığı tweette BDDK yöneticilerine gönderme yaptı.
ROTA NEYİ İMA ETTİ?
Kerim Rota’nın tweetinde örnek verdiği  bir telefonla işinden edilen bankacının kendisi olduğu belirtiliyor. QNB Finans ve Abank’ta uzun yıllar çalıştıktan sonra Akbank’a geçen ve burada Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak uzun yıllar çalışan Kerim Rota, Odeabank’a genel müdür olmak üzere anlaşma yaptı. Ancak Kerim Rota’nın bu ataması gerçekleşmedi. O dönem gazetelere de yansıyan iddialara göre, Kerim Rota’nın genel müdür olarak atanmasına BDDK’nın engel oldu.
Atamanın gerçekleşmemesinden sonra hiç konuşmayan Kerim Rota, böylece ilk kez konu ile ilgili görüşünü kapalı da olsa ortaya koymuş oldu. 
KERİM ROTA KİMDİR?
1989 yılında Gazi Üniversitesi’ni tamamlayan Rota,İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Abank ve QNB Finansbank’ta çeşitli görevlerde bulunan Kerim Rota,Kasım 2010’da  Akbank’ta göreve başladı. 7 yıl Akbank’ta görev yapan ve ismini başarılı Hazineciler arasında yazdıran Kerim Rota, Odeabank yönetimi ile anlaşarak istifa etmişti.
Rota, son dönemde ekonomiye yönelik farklı bir dil ile eleştirilerde bulunuyordu.