Akbank emeklilerinin zam isyanı

yazar:

kategori:

Akbank emeklileri, Aksandık’ın yasal oranın altında zam yaptığını öne sürerek, sosyal medya üzerinden adeta isyan bayrağı açtılar.
Yaklaşık 50 bin emeklinin maaş aldığı Aksanrdık (Tekaüt Sandığı) düşük zam yapttığı gerekçesiyle büyük tepki çekiyor. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Akbank emeklileri, Tekaüt Sandığı yönetimini yasal olan 8.36 zamı vermediğini iddia ediyorlar.
İddialara göre, bazı emeklilerden yüzde 1 bazılarından ise yüzde 2’ye yakın kesinti yapıldı. Bazı emekliler, Tekaüt Sandığı yönetimini Cumhurbaşkanlığı’na şikayet ederken, bazıları ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyorlar.
Tekaüt Sandığı ile ilgili tepkilerini ifade eden bir Akbank emeklisi bu konuda şunları söyledi:
“Devletin bana resmi olarak verdiği ve kanuni hakkım olan %8.36 zam tutarımı  Akbank Tekaüt Sandığı hangi saikle keser. Bana% 7.32 zam uygulamışlar. Maaşımdan bu kesinti hangi gerekçe ile alıkonuldu  ve bana neden tebliğ edilmedi. Yapılan kesinti ile ilgili hiçbir bilgim yok, web sitelerine de baktım orada da yok.”
AÇIKLAMA YAPILMADI
Çok sayıda emeklinin sosyal medya üzerinden tepkisine rağmen şu saate kadar Ak Sandık’tan bu konuda her hangi bir açıklama yapılmadı.