Banka hisselerinde büyük düşüş

yazar:

kategori:

Borsa banka hisselerindeki yabancı satışı ile pazartesi gününden beri aralıksız düşüyor. Akbank’ta son bir yıllık değer kaybı yüzde 25’i geçti. Aynı düşüş kamu bankası Vakıf’da da görülüyor. Son bir yılda yatırımcısına yüzde 35 kaybettirdi.
Borsa yurtdışı piyasalarında etkisi ile 5.gününe de düşüşle başladı. Yüzde 1’e varan düşüşte banka hisseleri yine öncülük ediyor. 
Banka hisselerinde Aralık ayında yaşanan büyük yükseliş aynı şekilde yerini büyük düşüşe bıraktı. 
Bu hafta banka hisselerinde değer kaybı yüzde 8’e ulaşırken,son 12 aylık fiyatlara bakıldığında özel bankalardan Akbank yüzde 25, kamulardan Vakıfbank ise yüzde 35 değer kaybı ile işlem görüyor.
VAKIFBANK:
Vakıfbank yabancı satışı her ne kadar karşılanmış gibi görünüyorsada en fazla kayıp yaşayan hisseler arasında yer alıyor.Senet yıllık bazda yüzde 35 değer yitirdi.  Bu hafta 4 işlem güründe ise değer kaybı yüzde 7. Senette Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım’ın toplamda 12 milyon lota yakın satışı var.
AKBANK:
Banka hisseleri arasında en fazla değer yitiren Akbank son bir haftalık düşüşte yüzde 8’in üzerinde değer kaybına uğradı. Banka hisse senedinde yıllık değer kaybı yüzde 25 dolayında.  Senette yabancılar yaklaşık 5 milyon lotluk bir satış yaptı.
GARANTİ BANKASI
Yabancıların sert satışları her ne kadar yine yabancı ve yerli fonlar tarafından karşılanmış olsa da  haftalık değer kaybı yüzde 10’a yaklaştı. Hisse senedinde yıllık bazda değer kaybı ise yüzde 23 seviyesinde.
İŞ BANKASI:
Diğer hisselere göre, hem yabancı daha az sattı hem de satışlar neredeyse karşılandı. Hisse senedi buna rağmer haftalık yüzde 10’a yakın değer kaybına uğradı. Yıllık değer kaybı ise yüzde 15 dolaylarında.