SEGEM Belgesi binlerce bankacıya umut oldu

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe artan işten çıkartmalar, binlerce bankacıyı yeni iş arayışına itti. İşten ayrılan bankacılar için en kolay iş hayatı sigorta brokerliğinden geçiyor. Tek şartı SEGEM belgesi.
Artan baskılar ve işten çıkartmalar nedeniyle çok sayıda bankacı alternatif iş imkanlarını araştırıyor. Bu yıl içerisinde çıkartılacak bankacı sayısının 10 bin civarında olması bekleniyor. İşten çıkartma yasağının kalkması ile birlikte bankaların hızla personel çıkartacağı öne sürülüyor. 
İşten çıkartılacak veya istifa edecek bankacılar için en iyi iş alternatifi olarak sigorta brokerliği gösteriliyor. Ancak sigorta broker olabilmek için bankacıların SEGEM Belgesi olması gerekiyor.
Bu belgesi olan bankacılar için ise şartlar şöyle:
-SEGEM Belgesi olan kişilerin acenta müdürü  olabilmeleri için deneyim süresi şartı aranıyor. 4 Yıllık sigortacılık, bankacılık ve benzeri okullardan mezun olanlar için deneyim süresi şartı aranmıyor.
-Diğer 4 yıllık bölüm mezunları için 18 aylık deneyim şartı aranıyor.
-İki yıllık bankacılık ve sigortacılık bölüm mezunları için deneyim şartı 24 ay olarak belirlendi. 
-Diğer iki yıllık bölüm mezunları ise acenta müdürü olamıyor.
SINAV TARİHİ:
Öte yandan SEGEM Belgesi için başvurular başladı. 8 Şubat tarihinde başlayan başvurular 26 Şubat’ta sona erecek. Sınav ise 27 Mart’ta yapılacak.