Doktor Mustafa’yı mobbing mi intihara sürükledi?

yazar:

kategori:

Bursa Uludağ’da hayatına son veren Doktor Mustafa Yalçın’ın intiharı sağlık sektöründe mobbingi gündeme getirdi. Genç doktorun bıraktığı notlar şiddetli mobbing iddiaları içerdiği öne sünülüyor.
Mobbing yani psikolojik taciz, Türkiye’de çalışanları adeta esir almış durumda. İlk olarak bankacılık sektöründe hedef baskısı olarak Türkiye’nin gündemine giren mobbingin sağlık ve eğitim sektöründe de yoğun bir şekilde görüldüğü iddia ediliyor. 
Mobbingin son kurbanının  Uludağ’da kendi hayatına son veren Dr.Mustafa Yalçın olduğu belirtiliyor. Dr.Mustafa Yalçın’ın geride bıraktığı 6 sayfalık mektup Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleniyor. Ancak söz konusu notlarda kendisinin ve kız arkadaşının psikolojik baskı altında olduğunu yazdığı belirtiliyor. 
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE MOBBİNG VAR!
Son 10 yıldır bankacılık sektöründe yoğun olarak görülen ve binlerce bankacının antidepresan kullanmasına neden olan mobbingin  son yıllarda sağlık ve eğitim sektöründe de görülmeye başladığı kaydedililiyor. Türkiye Mobbing ile Mücadele Derneği’nin araştırmalarına göre, özellikle özel hastanelerde dorkor, hemşire ve sağlık personelinin yoğun mobbinge maruz kaldığı ortaya çıktı.