Kadınlar çalışıyor erkekler yönetiyor!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe kadın çalışan sayısı daha fazla olmasına rağmen üst yönetimler erkek ağırlıklı. Akbank az kadın personel çalıştırmasına rağmen en fazla kadın yönetici ye sahip banka. Çalışanlarının yüzde 62’ı kadın olan Yapı Kredi Bankası’nda ise sadece bir kadın yönetici var.
Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bankalar  bir biri ardına açıklamalar ve etkinlikler düzenlerken, sektörde kadının sadece işgücü olarak adı var. Bankacılık sektöründe kadın çalışan sayısı yüzde 55’e yaklaşırken,  yönetici  olarak erkek eğemenliğinde bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.
Bankacılık sektöründeki ilk 4 büyük özel bankanın üst yönetimine baktığımızda oldukça ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor. 
Üst yönetiminde kadınlara en fazla yer veren banka olarak Akbank karşımıza çıkıyor. Akbank, 13 kişilik üst yönetiminde 5 kadın çalıştırıyor. Akbank kadın yöneticilerle adeta sektörün lideri konumunda.
YAPI KREDİ’Yİ ERKEKLER YÖNETİYOR
Gökhan Erün’ün transferi ile hızla büyüyen Yapı Kredi Bankası’da ise büyük çelişki yaşanıyor. Önceki gün yüzde 62 ile en fazla kadın çalıştıran banka olduğunu açıklayan Yapı Kredi Bankası, üst yönetiminde en az kadın bulunduran banka. 
Yapı Kredi Bankası 12 kişilik üst yönetiminde sadece tek bir kadın yöneticiye sahip. O da kredilerden sorumlu genel müdür yardımcısı Nurgün Eyüpoğlu.
GARANTİ’DE 4 KADIN YÖNETİCİ
Garanti BBVA ise 12 kişilik yönetici kadrosunda 4 kadın üst yönetici çalıştırıyor.
İŞ BANKASI 
İş Bankası üst yönetimi 15 kişiden oluşuyor. Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı bir kadın olmasına rağmen sadece 3 kadın genel müdür yardımcısına sahip.