Ya ikale ya ücretsiz izin!

yazar:

kategori:

İşten çıkartma yasağı 2 ay daha uzatılırken, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri personele ya ücretsiz izin ya da ikale yolu ile istifa teklifi sundu. 
Bazı bankaların uzun süredir bitmesini beklediği işten çıkartma yasağı Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2 ay daha uzatıldı. Uzatmayı beklemeyen bazı bankalar ise yeniden ikale yolu ile yani anlaşmalı istifayı gündemlerine aldı. Bu sabah itibariyle Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan banka, birçok personeline ikale yolu ile istifayı teklif etti. İkaleyi kabul etmeyen personelin 15 Mart itibariyle ücretsiz izine çıkartılacağı tehdidinde bulunulduğu iddia ediliyor.
Türkiye’nin en büyük ailelerinden birine ait olan bankanın geçen yıl da yaklaşık 200 personeli ile ikale yolu ile yollarını ayırırken, yine bu teklifi kabul etmeyen 60 kadar personeli ücretsiz izine çıkartmıştı.
BU SABAH BAŞLADI
Bu sabah itibariyle performansı düşük olduğunu iddia eden bazı personeller bölge insan kaynakları tarafından aranarak 8 maaşa kadar teklifte bulunuldu. Bankanın bu kez ikale için istifa dilekçesini personelin kendi el yazısı ile yazmaları isteniyor.