Katılım bankaları az personelle çok kar yazdı

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe personel başı karlılıkta katılım bankacılığı  özel bankaları yakaladı. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım ilk üçte yer alırken, Akbank personel başı karlılıkta yine ilk sırada.
Türkiye’de bankaların konsolide olmayan mali tablolarına göre, çalışan başına düşen net kar tutarları hesaplandığında, Ziraat Katılım Bankası yaklaşık 506 bin TL ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada 503 bin lira ile Akbank gelirken, Vakıf Katılım Bankası 406 bin lira ile üçüncü sırada yer aldı. 
Akbank, 406 bin lira ile özel bankalar arasında ilk sırada yer alırken, en yakın takipçisi Garanti BBVA’ya göre personel başına 167 bin lira daha fazla kazandı. Garanti BBVA, personeli bankasına 336 bin lira kazandırdı. 
Bu bankayı hesen bir kamu bankası izliyor. Ziraat Bankası da  ilginç bir şekilde personel başına karlılığı yüksek bankalar arasında yer aldı. 
YAPI KREDİ BANKASI:
Özel bankalar arasında personel başına karlılıkta Yapı Kredi Bankası dikkat çekti. Yapı Kredi Bankası 31 Aralık 2019 bilançosuna göre, personel başına 216 bin lira kazanırken, 31 Aralık 2021 itibariyle bu rakamı 316 bin liraya çıkarttı. Yapı Kredi Bankası bu gelişme ile personelden daha çok kazanmada büyük bir performans sergilemiş oldu.