Bankalar hesap işletim ücretini yeniden almaya başlayacak!

yazar:

kategori:

Milyonlarca banka müşterisine şok haber! Danıştay, bankaların her ay aldığı hesap işletim ücretini yasal buldu. Bankalar gerekçeli karardan sonra yeniden milyonlarca hesaptan para kesecek!
Bankaların aldığı ve zaman zaman tartışma konusu olan ‘hesap işletim ücreti’ ile ilgili kritik bir karar Danıştay 10. Dairesi’nde görülen davada çıktı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) karşı açılan davada, yönetmeliğe dayalı olarak alınan bazı ücretlerin haksız alındığı öne sürüldü. Davanın dayanağını, tüketiciden alınan ‘hesap işletim ücreti’, ‘nakit avans ücreti’ gibi birtakım ücretlerin herhangi bir gidere dayanmadığı iddiası oluşturdu. Dava dilekçesinde, söz konusu ücretin alınması için herhangi bir gider belgesinin de tüketiciye sunulmadığı belirtilerek “Bu durum, tüketici için sürpriz bir maliyet oluyor” denildi.
NE OLACAK?
Bankalar gerekçeli kararı aldıktan sonra, tüm hesaplardan yeniden ücret almaya başlayacak. Aylık, 3 aylık ve yıllık olarak tahsil edebilecek. Bankalar daha önce hesaba para girdiği an bu ücreti otomotikman kesiyor ve bu nedenle büyük tartışmalara neden oluyordu.. Şimdi aynı süreç yeniden başlamış olacak. 
Bankaların hesap başına 5 lira ile 10 lira aylık ücret alması bekleniyor.
Ancak BDDK’nın bu konuda nasıl bir aksiyon alacağı da önemli. BDDK’nın bu konuda yeni bir düzenlemeye gidip gitmeyeceği gerekçeli karardan sonra netleşecek.