Garanti BBVA’da pandemi tedbirleri arttırıldı

yazar:

kategori:

Covid-19 vakalarının 50 bini de geçmesi  Garanti BBVA şubelerinde önlemler üst seviyeye çıkartıldı. Bu tedbirlerle birlikte banka şubelerinin açılış ve kapanış saatini de değiştirdi.
Covid-19’da vaka sayısının 50 bini de geçmesi bankaların yeni tedbirler almasına neden oldu. Garanti BBVA, tüm şubelerinde covid-19 tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttı. Banka bu tedbirler kapsamında şubelerini daha geç açıp, daha erken kapatacak.
Alınan bilgiye göre, Türkiye genelindeki tüm Garanti BBVA şubeleri saat 09.00 yerine 10.00’da açılacak ve 12.30’da öğle tatiline girecek. Yine 13.30’da başlayan mesai 16.30’da sona erecek.
İŞTE ALINAN TEDBİRLER
Garanti BBVVA alınan tedbirleri şu şekilde açıkladı:
“Pandemi döneminde çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumun sağlığını en büyük önceliğimiz olarak görerek sorumlu ve sürdürülebilir aksiyonlar almaya odaklandık ve önlemlerimizi en üst seviyeye çıkardık.17 Mart 2020 tarihinde başlayan pandemiyle birlikte geniş bir grup çalışanımız uzaktan erişim modeliyle evlerinden çalışmalarını sürdürmeye başladı. Daha sonra resmi makamların yaptıkları açıklamaları da göz önüne alarak İş Sağlığı Güvenliği departmanımızın bankamıza özel geliştirdiği tedbirlerle ilerlemeye başladık. Bilindiği gibi değişik aşamalardan geçen pandemi bugün yine oldukça yoğun bir şekle bürünmüş durumda. Biz de yine İş Sağlığı Güvenliği departmanımızın önerileri doğrultusunda şubeden hizmet almak isteyen müşterilerimizi göz önünde tutarak yeni tedbirler geliştirdik.
Öncelikle teknoloji bankacılığımız artık bir nebze dijital okuryazarlığı olan müşterilerimizin tüm hizmetlerini internet üzerinden sağlamalarına imkân veriyor. 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girmesi planlanan yeni yönetmelikle artık müşterilerimizin şubeye gelmeden hesap açmaları da mümkün olacağı için şube ihtiyacının nispeten azalacağını ön görüyoruz. Genel Müdürlük ve bölge müdürlüklerinde çalışan arkadaşlarımızın da evden çalışma koşulları sağlanmış durumda.
Pandemi sürecinde ülke genelindeki seyir düzenli izlenerek yüksek riskli veya riskin artacağı öngörülen bölgelere özelleştirilmiş koruyucu tedbirler geliştirildi, ofisten ve evden çalışma oranları dinamik olarak düzenlendi.
Salgının etkileri ve durumu değişkenlik gösterdikçe çalışmalarımızı durdurulacak, güncellenecek, güçlendirilecek ve başlanacak aksiyonlar başlıklarında inceleyerek tekrar şekillendiriyoruz.”