ING Gelecek İçin Teknoloji Akademisi Ağrı’da

yazar:

kategori:

ING Türkiye, çocuklara yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandırmak hedefiyle başlattığı ve ilkini 2019’da Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği ING Gelecek için Teknoloji Akademisi’ni Ağrı’ya taşıyor
ING Türkiye, çocuklara yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandırmak hedefiyle başlattığı ve ilkini 2019’da Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği ING Gelecek için Teknoloji Akademisi’ni Ağrı’ya taşıyor. Makers Türkiye ile birlikte yürütülen, Ağrı Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi, 10-14 yaş grubu devlet okulu öğrencilerini Maker Hareketi ile tanıştıracak. ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Çocuklarımızın yeni nesil yetkinlikler edinmesi ve üreten bireyler olarak yetiştirilmesinin ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu kapsamda ilkini Kahramanmaraş’ta hayata geçirdiğimiz projemiz ile şimdi de Ağrı’daki çocuklarımıza ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Alper Gökgöz “Çocuklarımızın yeni nesil yetkinlikler edinmesi ve üreten bireyler olarak yetiştirilmesi ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak.” 
Etkinliğin açılışında konuşma yapan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Dijital liderlik stratejimize paralel olarak ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak toplumsal yatırımları önceliklendiriyoruz. Çocuklarımızın genç yaşta yeni nesil yetkinlikler edinmesinin, teknoloji üretiminin erken yaşlarda başlamasının ve üreten bireyler olarak çocuklarımızı yetiştirmenin önemli olduğuna inanıyoruz.  Bu doğrultuda ilkini önceki sene hayata geçirdiğimiz Gelecek için Teknoloji Akademisi programı ile Kahramanmaraş’ta 500’ün üzerinde çocuğun yeni nesil yetkinlikler kazanmasına katkıda bulunduk. Şimdi ise Turuncu Okulları’mızdan birinin yer aldığı ve gönül bağımız olan Ağrı’da bu programı gerçekleştirmekten ve 500 çocuğa daha ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.