Bankalarda yabancılar neyi fiyatlıyor?

yazar:

kategori:

Yabancılar banka hisselerinde bir kez daha satışla geldiler. Bank Of America başta YKY olmak üzeri tüm bankalarda ciddi boyutta satıcıydı. Peki yabancılar neyi fiyatlıyor?
Borsa günü yüzde 2 seviyesinde düşüşle kapatırken, bankacılık hisseleri adeta çöktü. Başta Yapı Kredi Bankası ve Akbank olmak üzere tüm sektör hisselerinde ciddi boyutta yabancı satışı görüldü.
Bankacılık hisselerindeki bu düşüşün arkasındaki kurum ise Bank Of Amerika oldu. Bu kurum bugün yaklaşık 500 milyon liralık satış yaptı. 

Bank Of Amerika’nın sadece bugün 22 milyon lot satış yaptığı Yapı Kredi Bankası’nın piyasa değeri  defter değerinin %40’nın bile altına geldi.  Hisse senedinde son günlerde bu kurumun satışları dikkat çekiyor. Bank Of America bugün Yapı Kredi hisse senedinde 22 milyon lotluk satış yaptı. Toplam TL karşılığı 46 milyon lirayı buldu.
Yine aynı kurumun çılgınca satış yaptığı bir başka banka ise Akbank oldu. Akbank’ta 35 milyon liralık satış yaptı. Bank of Amerika aynı zamanda Sabancı Holding’de de 51 milyonluk liralık satış yaptı.
NEDENİ DONUK KREDİLER Mİ?
Borsada bankacılık sektörü hisselere yönelik yabancı satışının arkasında 30 Haziran’da bitecek olan  2. grup krediye (yakın izlemedeki krediler-sorunlu krediler)  geçiş süresi olan 180 günün bir kez daha uzatılabileceği yolundaki spekülasyonlar olduğu borsa kulislerinde konuşuluyor.