kriptobank’ skandalı!

yazar:

kategori:

Türkiye’de işlem yapan Thodex isimli sanal kripto para borsası kullanıcıları  hesaplarına ulaşamadıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyrusunda bulundular.
ürkiye’de en çok kullanılan kripto para borsalarından Thodex’teki hesaplarına ulaşamayan kullanıcılar emniyete ve savcılıklara koşuyor.
Müvekkilleri adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu açıklayan Avukat Oğuz Evren Kılıç, “Thodex’in kurucusu ve CEO’su olan Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan saat 17.57’de yurtdışına çıktığını öğrendik” dedi.
Sosyal medyada trend topic olan Thodex başlığı altında kullanıcılar tarafından kurucunun kaçtığı iddia edilerek yüzlerce paylaşım yapıldı. Yeni bir Çiftlikbank vakası olarak da yorumlandı. Doge Coin’lerin piyasa fiyatının yüzde 30 altında 489 bin liraya satıldığına dikkat çekilerek bunun da kaçış öncesi bir hazırlık olduğu şeklinde iddialar da ortaya atıldı.
Thodex kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, geçen ocak ayında verdiği bir röportajda işlem hacminin 97.2 milyar TL’ye ulaştığını açıklamıştı. Şirketin kayıtlı kullanıcı sayısının 400 bine çıktığını, yurtdışındaki üye sayısının da 4 bini aştığını ifade etmişti. On binlerce mağdurun söz konusu olabileceğini söyleyen uzmanlar, tüm bu paylaşımlar yapılırken şirketten bir açıklama gelmemesini olağan dışı buluyor.