ABD bankaları borç ödüyorlar diye, Türk bankaları ödemiyorlar diye üzülüyor!

yazar:

kategori:

Türk bankaları kredi kart borçlarının ödenmemesinden şikayet ederken, ABD bankaları tam tersi kart borçları ödenmesinden yakınıyor.
Türkiye’de bireysel kredi kartı ve kredilerin yasal takibinde artış bankaları rahatsız ederken, Amerika’da tam tersi yaşanıyor.
Haberglobal’in haberine göre, ABD’de vatandaşlar tarihte hiç olmadığı kadar fazla şekilde kredi kartı borçlarını ödemeye başladı. Bankalar bu durumdan pek de memnun değil. Yüksek borç yatırma oranında ertelenen bazı ödemeler de rol oynuyor.
Öte yandan restoranlara gidemeyen ve tatil harcaması yapamayan pek çok kullanıcının da geçen sene kredi kartlarını iptal ettiği gözlendi. 24 yaşındaki anaokulu öğretmeni Carolina Ixta Navarro-Guiterrez pandemiden önce 2800 dolar kredi kartı borcu olduğunu kredileri ertelendiği için her ay 500 dolar civarında bir para yatırarak kredi kartı borçlarını sıfırladığını söylüyor.
Örneğin mart ayında ABD’deki kredi kartı borçlarının toplamı 749 milyar dolar olurken bu borcun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.5 daha az olduğu gözlendi.
2020 yılında ABD’de kredi kartlarından 3.9 trilyon dolarlık harcama yapıldı bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında daha az oldu.