Çalışmayan müzisyenlere Akbank’tan destek!

yazar:

kategori:

Türkiye’de lik kez bir banka,  pandemi nedeniyle çalışamayan müzisyenlere yönelik proje başlattı. Akbank Beethoven’in 9.senfonisini çalışmayan sanatcılara icra ettirerek, Müşteri İlişkileri Merkezi’nde bekleme müziği olarak kullandı.
Covid-19 pandemi sürecinde konser ve sanat etkinliklerinin yaklaşık 1.5 yıldır yapılamaması sanatçıların  mağdur olmasına neden oldu. 
Akbank, pandemi nedeniyle çalışamayan müzisyenlere destek amacıyla bir proje başlattı.  Akbank Beethoven’in 9.senfonisini çalışmayan sanatcılara icra ettirerek, Müşteri İlişkileri Merkezi’nde bekleme müziği olarak kullandı. Akbank müşterileri müşteri ilişkileri merkezini aradıklarında bekleme müziği olarak, bu müzisyenlerin icra ettiği Bethoven’in 9.senfonisini dinliyorlar.
AMACIMIZ DESTEK
Konu ile ilgili olarak Akbank’dan alınan bilgiye göre, projenin sanatçılara destek amacıyla yapıldığı bildirildi. 
Akbank’dan şu açıklama yapıldı:
“Akbank olarak, kurulduğumuz günden bu yana,  sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde de kısıtlamalara rağmen Akbank Sanat çatısı altında yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz pek çok kültür-sanat aktivitesini devam ettirdik. Etkinliklerimizi çevrimiçi platformlara adapte ederek geniş kitlelere ulaştırdık.
Her dönemde sanatın ve sanatçının destekçisi olduk. Bu dönemde de kısıtlamalar nedeniyle çalışma hayatları sekteye uğrayan müzisyenlerin yanında yer aldık. Yaptığımız bu proje ile sanatçıların içinde bulundukları durum hakkında, toplumda farkındalık yaratmayı hedefledik.  Projemizle; Beethoven’ın 9. Senfonisi’ni bu dönemde çalışamayan sanatçılarca icra edilmesini sağlayarak, Müşteri İlişkileri Merkezimizin bekleme müziği olarak kullanmaya başladık.”