Zenginlerin güvenli limanı Singapur oldu!

yazar:

kategori:

 Singapur, Güney Doğu Asya’dan ve dünyanın dört bir yanından zenginlerin akınına uğradı.
Pandeminin başından bu yana oldukça başarılı bir tablo çizen Singapur, Güney Doğu Asya’dan ve dünyanın dört bir yanından zenginlerin akınına uğradı. Toplamda 32 kişinin yaşamını yitirdiği ada ülkesine adeta sığınan milyarderler, harcamalar yapmaktan çekinmiyor.
Milyarderlerin gelmesi şehirdeki lüks servislerin daha da erişilemez hale gelmesine neden oldu. The Tanah Merah Country Club adlı golf kulübü, üyelik ücretini yüzde 53 artırdı. Sentosa Golf Club ise yüzde 40’la daha insaflı bir noktada.
Sentosa Golf Club’da yabancılar için üyelik 500 bin Singapur doları değerinde. Yani yaklaşık 3.2 milyon TL’ye denk geliyor. Fiyatlar aşağı yukarı bu şekilde. Bazı kulüplerin pandemi öncesine göre aidatları ikiye hatta üçe katladığı bile söyleniyor.
2.5 milyon Singapur doları değerinde bir yatırım ile oturum alınabilen ada ülkesinde zenginlerin bir araya gelip sosyalleştiği kulüplere gösterilen talep de tabloyu netleştiriyor. 67 Pall Mall adlı kulüp, kasım ayında 3 bin 500 üye ile açılacak. Yaşam boyu üyeliğin bedeli ise 200 bin Singapur doları, yani yaklaşık 1.3 milyon TL.

Kaynak: Haberglobal