Pazaryeri Hizmeti Veren TekMedya Ajansı: Ingage

yazar:

kategori:

Türkiye’nin yurt dışındaen büyük medya satın alma operasyonunu yürüten ajansı olarak Ingage; Amazon veAliExpress başta olmak üzere yurt dışı pazaryerlerinde uzman bir ekiple hizmetveriyor.
Koç Topluluğu ve WPP gibiiki büyük uluslararası gücü bir araya getiren Ingage, mevcut yapısı ve sektörelyetkinlikleri sayesinde, yurt dışına ihracat yapan tüm markalar için gerekli,strateji ve iş geliştirme ile performans ve medya satın alma alanlarında uzman kadrosuylahizmet veriyor.
Böylelikle markalar Amazon ve AliExpress gibi yurt dışıpazaryerlerindeki varlıklarının yönetimi ve diğer tüm yurt içi – yurt dışıdijital pazarlama faaliyetleri için ayrı ayrı ajanslarla çalışmak yerine, buçalışmaları Türkiye’den ve tek merkezden, pürüzsüz bir pazarlama iletişimitutarlılığı içerisinde koordine edilebiliyor.

Türkiye’deki ajanslarda bulunmayan uzmanlıklar ile öne çıkıyor
Ingage, pazaryeri hizmeti kapsamında ise Danışmanlık,Katalog Yönetimi ve Reklam Yönetimi olmak üzere üç başlıkta servis veriyor.
Danışmanlık veKatalog Yönetimi kapsamında her hedef ülkeye, markanın yer aldığı kategorilereve seçilen pazaryeri platformuna özel, pazar, kategori ve tüketici eğilimleriaraştırması ile marka bilinirliği ve kimliği yaratmaktan başlayan, lansman vestratejik büyüme planlamaya kadar uzanan yolculukta; Ingage, bütüncülyaklaşımıyla markaların yanında yer alıyor.
Reklam yönetimikapsamında, Google, Facebook ve Programatiğin yanı sıra; Amazon içi SponsorluReklamlar ve Amazon DSP ile AliExpress içi etkileşimli kampanyalar, livestreaming, AliExpress affiliate gibi birbirinden farklı alanlarda, Türkiye’dekiajanslarda bulunmayan uzmanlıklar da yer alıyor.
Uzun yıllardır e-ticaret ve yurt dışı pazaryerlerikonusunda birçok yerli ve uluslararası firma için çalışan Ingage PazaryeriDirektörü Aylin Söylerkaya, ajans olarak global e-ticaret platformlarında yeralmak isteyen markalara katacakları artıları şöyle değerlendiriyor:
“E-ticaret sektöründeki büyümenin koronavirüs pandemisi ile ivme kazanmasıve kur farkı sebebiyle ihracatın artan önemi, markaların ürün ve hizmetleriniyurt dışına taşıma isteklerini artırıyor. Rekabetçi fiyatları ve ürünkalitesiyle Türk markaları yurt dışı pazarlarda bugün oldukça avantajlıdurumdalar. Bu noktada yurt dışı Amazon ve AliExpress pazaryerleriTürk markaları için büyük fırsatlar içeriyor. Markaların yurt dışındabüyümeleri için kritik öneme sahip bu platformları, dijital pazarlamafaaliyetlerinin bir parçası olarak düşünmeliyiz. Biz bu yıl, e-ihracatdeneyimi ile Amazon ve AliExpress uzmanlığına sahip yepyeni bir ekip kurduk. Bununla birlikte diğer ajanslara göre en büyük farkımız, markalarımızınyurt dışı strateji geliştirme ve dijital pazarlamasını, pazaryerlerindekisatışlarını merkeze alarak planlayabilmemiz.”