Erdoğan: TCMB Başkanı’yla görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart!

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun bir aradan sonra bir kez daha faizlerle ilgili konuştu. Borsacılar için uykusuz gece başladı. Dolar 8.700’ü gördü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bugün de TCMB Başkanı’yla görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos gibi olacak ki biz yatırımların üzerinden faizi kaldırırsak, maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için rahatlamış olacağız.’ dedi.
128 MİLYAR OLAYI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 128 milyar konusunda ise şunları söyledi:
“Diyorlar ya 128 milyar dolar nereye gitti? Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu?”
PİYASA NASIL TEKPİ VERECEK!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği mesajların bugün piyasaların gergin başlamasına neden olabileceği belirtiliyor.  Merkez Bankası’nın olası faiz indirimi haziran ayı enflasyonu ile birlikte faizlerin yeniden negatife geçmesine neden olabileceği belirtiliyor.  Yarın açıklanacak Haziran enflasyonu ile birlikte reel faizin halen 1 puan yukarda olacağı tahmin ediliyor. Ancak Merkez Bankası’nın 1 puanlık indirimi Türk lirasına olan cazibeyi ortadan kaldırabileceği öne sürülüyor.
DOLAR YÜKSELDİ
Cumhurbaşkanı’nın bu konuşmasından sonra Asya piyasalarında dolar sert bir yükselişle açıldı. Hacimsiz piyasada dolar rekor kırarak 8.700’ü geçti.