Bankacıya Aşı Hedefi!

Bankacı aş derdinde banka üst yönetimleri iş kaybı olmasın diye aşı derdinde. Daha düne kadar bankacılara aşı önceliği verilmesi için susan üst yönetim şimdi aşıyı hedef olarak veriyor. Deniz Ateş yazdı:
Aşım
Ben aş peşinde koşuyorum amacım evin aşına katkıda bulunmak hayatın yükünü paylaşmak çocuğumun okul taksitini ödemek.
Onun yurduna milletine daha faydalı bir çocuk olması için çalışıyorum.
Çocuğum iyi eğitim alması bizim en önemli önceliğimiz; arabamız yok, evimiz kira ama okul taksiti önceliğimiz onun geleceği için.
Ona yatırım yapmazsak, inanın daha iyi hayatımız olabilir. Ben uzun bir binada çalışıyorum eşim de yakında ki başka bir uzun binada çalışıyor. Uzun binaların kısa boylu çalışanlarıyız ikimiz  de. Onlar için çalışan onlarız bizler.
Doğal besinler seçmeye çalışan paketli gıdalara karşı olan çiftler vardır ya bizi de o sınıfa koyabilirsiniz. Kolalı içecek vermeyiz çocuğumuza, su içmesini söyleriz ama gol kralı olmadığımızdan biz kısa boylu çiftin söyledikleri manşetlerde çok yer almaz “su için dememiz” aile arasında kalır. İzin günlerimiz de birkaç ağaç gölgesi kamp ateşi ve bol sohbet ve biraz da kitapla geçer. Bankada çalışmamıza rağmen kampımızda hiç banka sohbeti etmemeye sözleştik. Onun bankası onun benim bankam benim ama konuşmayız hiç. Sonuçta al birini, vur ötekine benzer politikaları var hepsinin. Sanırım biraz İş Bankası farklı davrandı bu süreçte, güvenlik görevlilerine özverili çalışmaları karşılığında ikramiye ödemesi çok duyulmadı ama daha çok duyulması gereken uygulamalardı.
Kovid başladığından beri, artık evde geçiriyoruz günlerimizi kamp hayatımız bitti. Hep çalıştık, bu  dönemde, bir çok çalışan iş kolu gibi biz bankacılar da işinin başında aşının peşindeydi. Aşı olmamız gerektiğini neden kimsenin biz bankacılara öncelik vermediğini konuştuk aylarca evimizde eşimin de benim bankamın yönetimi de hiçbir şekilde ses çıkartmıyordu! Bankacılar öncelikli meslek grubunda olmalı diye düşünürken, çok arkadaşımız bu bela hastalıkta hayatını kaybetti maalesef. Hepsinin yakınlarına başsağlığı, vefat eden arkadaşlarımıza rahmet dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyordu. Tepe yönetimlerimizden hiç ses çıkmadı bu zor dönemlerde bankacılar öncelikli gruba alınması sağlanamadı! Sesleri hep çalışanlara çıkan tepe yönetimler, hiç tepeye bakamadı!
Para Medya aşının bizlerin önceliği olması gerektiğini sosyal medyada biraz olsun duyurduğu günler geride kaldı şimdi hepimiz istersek aşı olacağız. Sıra bize de geldi çok şükür.
Zamanında bankacıların aşı önceliği olması gerektiğini söyleyemeyen sözde TEPE yönetimler şimdi aşı olmadan binaya giremeyeceğimizi söylemeye, hatta bankacı hedefi vermeye başladılar. İşin en kolayı uzun binaların üst katından bakıp aşağıya %99 hedef tutmamış demektir. Hepimiz kolları sıvadık yeni hedeflerimizi tutturmak için sonuçta hayatımız hep böyle geçiyor, bizim iş kolumuz böyle ne yapalım! Örgütlenemiyoruz! Kol kola giremediğimiz için kollarımızı sıvadık %100 hedef tutturmaya çalışıyoruz. Aşımız için Aşı olacağız!
Üst yönetim özverili, onlar önce kolları sıvadılar daha önce hiç kollarını sıvamaz ellerini avuçlayarak hadı bakalım bu hedef tutacak derlerdi! Şimdi durum farklı, bizlerle birlikte hareket ederek bizlerin iradesini yok sayarak hareket ediyorlar.  Aşımız için aşı olma sırasındayız!
Binadan almayacaklar bizleri, aşı için, oysa inanın bizler o binalar yerine koyu bir ağaç gölgesini tercih ediyoruz. Ama aşımız kaynamalı!
Çocuğumun geleceği daha iyi bir hayatı olsun diye eşim de ben de kollarımızı sıvadık aşımız için.
Hedef tutacak biliyorum daha önce de çok hedef tutturduk! Hedef tutarken bir çok arkadaşım aşından oldu, bu sektörde aşını kaynatamayan ne çok eski çalışanımız var!
Çocuklarımıza vatan, millet sevgisini, kimseye tepeden bakmamayı aşılamalıyız. Yoksa birisi çıkar binanın tepesinden hepimizi aşılamaya çalışır. “Hadi çocuklar aşıya” diye geçmişti çocukluğumuz, şimdi binaya giremiyoruz aşı olmadan!
Umarım aşımızı da aynı şekilde düşünür bu tepe yönetimlerimiz! 
Aşı sıram geldiğinden sizlerden izin istemeliyim… 
— 
Deniz Ateş
denizatate@yandex.com