Lübnan’da halk bankaları yağmaladı

yazar:

kategori:

Protestocular Lübnan İsviçre Bankası’na girdikten, ofisleri yağmaladıktan ve çalışanlara saldırdıktan sonra bankalar kapandı. İnsanlar birikimlerine erişemediği için halkın tepkisi tüm zamanların en yüksek seviyesinde.


Lübnan’da doların karaborsada 16 bin Lübnan lirasından saatler içinde 18 bin liraya çıkmasını protesto eden vatandaşlar, Trablusşam ve Sayda kentlerinde yer alan Merkez Bankası şubeleri ile milletvekillerinin evlerine yürüdü.
Merkez Bankasının resmi kuru 1500’de sabit tutmasına rağmen karaborsada bugün itibarıyla 1 ABD doları, 18 bin Lübnan lirası üzerinden işlem gördü.
Mali ve ekonomik krizin baş gösterdiği 17 Ekim 2019’dan sonra karaborsada dolar karşısında hızla değer kaybeden yerel para biriminin 18 bin liradan işlem görmesi başkent Beyrut’un yanı sıra kuzey, güney ve doğudaki kentlerde tepkiyle karşılandı.
Gündüz saatlerinde ülkenin çeşitli bölgelerinde çöp konteprotestocular Lübnan İsviçre Bankası’na girdikten, ofisleri yağmaladıktan ve çalışanlara saldırdıktan sonra bankalar kapandı. İnsanlar birikimlerine erişemediği için halkın tepkisi tüm zamanların en yüksek seviyesindeynerleri ve ateşe verilen lastiklerle trafiğe kapatılan yollar, ordunun müdahalesiyle kısa sürede yeniden trafiğe açıldı.
YABANCI BANKALARA YAĞMA
protestocular Lübnan İsviçre Bankası’na girdikten, ofisleri yağmaladıktan ve çalışanlara saldırdıktan sonra bankalar kapandı. İnsanlar birikimlerine erişemediği için halkın tepkisi tüm zamanların en yüksek seviyesinde.