Borsada 9 günlük riske girmeyen satıyor

yazar:

kategori:

Borsa İstanbul’da, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 26 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek. Riske girmek istemeyenler satış yapıyor.
Borsa İstanbul’da tatiller nedeniyle 12 günlük takas süresi yaşanacak. Perşembe günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, gelecek hafta salı öğleden sonra da Kurban Bayramı nedeniyle 4,5 günlük tatile girecek olan Borsa İstanbul’da, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 26 Temmuz Pazartesi gerçekleştirilecek.
15 Temmuz’da kapalı olacak Borsa İstanbul’da cuma günü işlemler normal bir şekilde gerçekleştirilecek. Borsa İstanbul’da, gelecek hafta ise Kurban Bayramı tatili öncesinde sadece pazartesi yarım gün işlem gerçekleştirilecek.
Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemlerin takası “T+2″de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için bugün gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü yapılacak, yarın işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 12 gün sonraya, 26 Temmuz’a kalacak. Yatırımcı bu hafta cuma ya da arife günü geçekleştirdiği işlemlerin nakit gerçekleşmesi için ise 27 Temmuz Salı gününü bekleyecek.