İngiltere bankaya para yatırandan faiz alacak!

yazar:

kategori:

Natwest Group Plc, HSBC Holdings Plc, Barclays Plc ve Lloyds Banking Group Plc gibi bankaların, negatif faiz oranlarını uygulamak için gerekli teknik adımları atmaya hazırlandıkları bildirildi.
İngiltere’nin en büyük finans kurumlarının, İngiltere Merkez Bankası’nın negatif faiz oranlarına hazır olmak üzere son tarihe hazırlandığı ve böylece yetkililere, toparlanma yavaşlarsa ekonomiye yardımcı olacak başka bir araç sundukları bildirildi.
 Natwest Group Plc, HSBC Holdings Plc, Barclays Plc ve Lloyds Banking Group Plc gibi bankaların, negatif faiz oranlarını uygulamak için gerekli teknik adımları tamamlamaya yakın olduğu belirtildi.
 İngiltere merkez bankasının, Şubat ayında, çalışmanın gelecek aya kadar yapılmasını istediği ve muhtemelen 5 Ağustos’ta bir ilerleme raporu sunacağı belirtildi.
 Bankacılık sektörünün ana lobi grubu olan UK Finance’ten bir sözcü, “İhtiyatlı Düzenleme Kurumu’nun altı aylık beklentisini karşılamak için üyelerimiz, negatif bir taban oranı olması durumunda Hazine sistemlerini hazırlamak için taktik çözümler kullanıyor” dedi. 
 Ancak İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey hazırlıkların başlaması için çağrıda bulunduğundan beri büyüme keskin bir şekilde toparlanırken, çok azının bu yeni işlevin yakın zamanda kullanılmasını bekliyor. 
 Tartışma, merkez bankasının ekonominin artan enflasyonu durdurması için teşvikleri ne zaman geri çekmesi gerektiğine doğru kaydı.
Natwest Group Plc Yönetim Kurulu Başkanı Howard Davies, Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda, “Teknik olarak hazırlanırken ve bunu yapabilirken, İngiltere’de negatif faiz olasılığı bence azaldı” dedi.