TEB’den 598 milyon kar

yazar:

kategori:

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2021 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı.
Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2021 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla TEB’in aktif toplamı 138.7 milyar TL olurken, net kârı 598.4 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan kredileri ise toplam aktiflerinin yüzde 62’sini oluşturdu. 
TEB’in yılın ilk yarısında toplam kredileri 86.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde toplam mevduatı ise 94.7 milyar TL oldu. 2021 yılının ilk yarısında da istikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren ve karlılığını sürdürülebilir bir şekilde devam ettiren TEB’in özkaynakları 12 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik rasyosu hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 18.13 oranında gerçekleşti. 
TEB’in dijital bankacılık platformu CEPTETEB, 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren müşteri edinim sürecini yüzde yüz dijital olarak gerçekleştirmeye başladı. NFC (Yakın Mesafe İletişimi) destekli akıllı telefon ve T.C. Kimlik Kartı’na sahip potansiyel CEPTETEB müşterileri, mobil uygulamadan görüntülü görüşme yaparak diledikleri yerde dakikalar içerisinde banka hesabı açabiliyor. TEB’in birçok bankacılık işlemini cep telefonuyla yapan mobil bankacılık aktif müşteri sayısı yılın ikinci çeyreğinde 2 milyona yaklaşırken, sadece mobil kanalı kullanan müşteri sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %22 arttı. TEB, “3 Banka Tek ATM” iş birliği kapsamında anlaşmalı olduğu diğer banka ATM’lerinden QR Kod ile para çekme ve yatırma işlemlerini, Mayıs ayında CEPTETEB mobil uygulaması üzerinden hizmete sundu. 
TEB, CEPTETEB’in yanı sıra KOBİ’lere  özel olarak tasarladığı mobil bankacılık platformu CEPTETEB İŞTE ve Kurumsal İnternet Bankacılığı uygulamalarını da müşterilerine en iyi dijital deneyimi sunma hedefiyle geliştirmeye devam etti. Müşterilerin mobil uygulamadan bilgilerine daha hızlı ve güvenli ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla “e-posta doğrulama sistemi”, “dijital ekstre geliştirmeleri ve bilgilendirmeleri” ve “FAST Transfer mobil bildirim sistemi” gibi yeni fonksiyonlar uygulamalara eklendi.