HSBC: Piyasalar artık korkmuyor borsada ralliye devam edecek!

yazar:

kategori:

HSBC’ye göre piyasalar artık enflasyondan korkmuyor ve Delta varyantının yayılmasını daha çok önemsiyor.
 HSBC Wealth Management’a göre piyasalar artık enflasyondan korkmiyor ve delta Covid-19 varyantının yayılmasına odaklanmış durumda.
Yatırım Direktörü Xian Chan Perşembe günü bir notta, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırmaya zorlanıp zorlanmayacağını değerlendirmesiyle, kalıcı yüksek enflasyon endişesinin bir döneminden sonra, piyasaların konsepte alışmış göründüğünü söyledi.
Xian, ABD tüketici fiyat enflasyonlarının Temmuz ayında yıllık % 5,4’te yüksek kalmasına karşın, 10 yıllık ABD Hazinesi veriminin gerilediklerine işaret ederek, piyasaların enflasyon söz konusu olduğunda “kendisinden korkmaktan başka korkacak bir şeyi olmadığını” belirtti.
Normalde tahvil getirileri ile enflasyon beklentileri arasında doğrudan bir ilişki vardır. Enflasyonun daha yüksek olması bekleniyorsa, tahvil getirileri daha yüksek faiz olasılığını yansıtacak şekilde yükselir. Ancak ilginçtir ki, tahvil getirileri Nisan ayında zirve yaptıktan sonra düştü.” dedi.
Avrupa’da Cuma sabahı itibarıyla 10 yıllık Hazine getirisi Mart ayında %1,7’nin üzerinde kalarak yeniden %1,3405’e geriledi. HSBC yıl sonuna kadar %1’e kadar düşeceğini tahmin ediyor.