Yabancı bir tahvile bir borsaya giriyor

yazar:

kategori:

Yabancı yatırımcı son haftada hisse senetleriyle ilgilendi, tahvilden net çıkış yaptı
enkul Kıymet İstatistikleri, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen devlet borçlanma senetleri, şirket borçlanma senetleri ve yurtd ışı yerleşiklerce tutulan hisse senetlerine ait verilerden oluşmaktadır. Veriler, söz konusu menkul değerleri elinde bulunduran yurtiçi ve yurtdışı kurumsal sektörler, para cinsi, vade ayrımı ve itfa tarihi hakkında bilgiler içermektedir.
TCMB’nin haftalık olarak yayımladığı Menkul Kıymet İstatistikleri raporuna göre 6 Ağustos haftasında artan yabancı yatırımcı girişi 13 Ağustos haftasında azaldı.
6 Ağustos haftasında yabancı yatırımcı 168 milyon dolarlık hisse senedi ve 113 milyon dolarlık da tahvil alımı yapmıştı. 13 Ağustos haftasında ise hisse senedi girişi olurken tahvil tarafındaki satış dikkat çekti. Yabancı yatırımcı, 13 Ağustos işlem haftasında 78 milyon dolarlık hisse senedi alırken 45 milyon dolarlık tahvil satışı gerçekleştirdi.
Pandemi döneminde azalan yabancı yatırımcı talebi, TCMB Başkanı’nın görevden alındığı Mart sonu döneminde ise hızlandı. Temmuz ayında küresel risk iştahının yüksek olması ve yurt içinde de sakinlik olmasıyla yabancı girişi yaşandı. Ağustos’un ilk haftasında ise hisse tarafında az olsa da tahvil tarafındaki talep devam etti. Son rakamlarla beraber hissede yeniden alım görülüyor.

Kaynak: İnvesting